32154

Rome: "één leven is niet genoeg"

Een heerlijke vakantie naar Rome! De Stad van de Zeven Heuvelen is de bakermat van onze beschaving, en er zijn te veel overblijfselen uit de klassieke oudheid om allemaal in één citytrip te bewonderen. De Romeinen zeggen niet voor niets: "Roma, non basta una vita!" Rome biedt met haar klassieke bouwwerken, schitterende straatjes en gezellige restaurantjes alles wat u tijdens een culturele vakantie zoekt. Waan u terug in oude tijden in het prachtige historische centrum van La Bella Roma!

Shoppen in Rome


Naast een hoop cultuur en geschiedenis kunt u in Rome ook winkelen en uitgaan. Er zijn tal van winkelstraten, warenhuizen en markten. U bent dan ook niet snel uitgekeken als u op zoek gaat naar nieuwe kleding of schoenen. Vooral de zogenaamde “magazzini” zijn populair, dit zijn de bekende Italiaanse warenhuizen.


Openingstijden van winkels


De openingstijden van winkels kunnen in Rome nogal verschillen. Grote winkelketens verwachten veel toeristen en zijn vaak van ’s morgen 09.00 uur tot ’s avonds 20.00 uur geopend. Kleinere winkeltjes gaan aan het begin van de middag vaak een uurtje dicht. De beste tijd om te winkelen is dan ook in de ochtend of na 13.00 uur in de middag.


Warenhuizen in Rome


Een van de meest populaire warenhuizen is de Galleria Alberto Sordi. U kunt in dit gerenoveerde pand vele kledingwinkels, cosmetica en boekhandels vinden, maar er zijn ook bars en restaurants. U kunt dus altijd even een pauze inlassen om een drankje te doen. Een ander warenhuis is het La Rinascente. In dit warenhuis kunt u winkels op het gebied van onder andere vrije tijd en wonen vinden.


Populaire winkelstraten in Rome


Bent u meer van de winkelstraten, dan heeft u genoeg om uit te kiezen. Er zijn 3 hele bekende winkelstraten in Rome. Dit zijn de Via Frattina, Via Condotti en Via Borgognona. Ze zijn niet alleen bekend, je moet er met een goed gevulde portemonnee naar toe. In deze straten vindt u voornamelijk winkels met producten van topmerken. Luxe schoenen, horloges en modeaccessoires, u vindt het er allemaal! Heeft u niet zoveel te besteden? Dan kunt u beter naar de winkelstraat Via Cola di Rienzo. Dit is een iets minder bekende straat, maar wel een stuk goedkoper! U vindt er onder andere betaalbare schoenen, accessoires en kleding. Ook de Italiaanse souvenirs en producten ontbreken niet.


Marketen in Rome


Vergeet vooral niet een markt te bezoeken tijdens uw bezoek aan Rome. De meeste bekende markt vindt u op de Campo de’ Fiori. Ondanks het feit dat u overal toeristen ziet lopen proeft u hier een geweldige, Italiaanse sfeer. Op de markt worden, naast groenen en fruit ook typisch Italiaanse producten verkocht. Daarnaast kunt u ook souvenirs kopen, die u vervolgens mee kunt nemen naar huis. Als u even een pauze wilt inlassen kan dat prima op deze markt. Aan de randen van de markt kunt u terecht bij één van de vele bars en restaurants. Campo de’ Fiori is ongekend populair, niet alleen onder toeristen, maar ook onder de Romenaren zelf.

Rome
Reis & Hotel

expediaVoordelige pakketreizen Rome via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
dejongintra.gifVliegticket en hotel Rome in keer geregeld met De Jong Intra. Klik hier ...TUI logo.pngLekker goedkoop vliegen + hotel in Rome via Tix.nl. Klik hier ...

Rome
Vliegtickets

vliegticketsGoedkoopste vliegtickets naar Rome zoeken via Vliegtickets.nl Klik hier ...
expediaExpedia.nl biedt o.a. vliegtickets naar Rome aan. Klik hier ...
vliegwinkel.nlVan Schiphol naar Rome. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

Rome
Hotels

bookingDe leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Rome Klik hier ...
hotels.gifVergelijk alle soorten hotel in Rome; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expediaStedentrip Rome hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...