32154

Rome: "één leven is niet genoeg"

Een heerlijke vakantie naar Rome! De Stad van de Zeven Heuvelen is de bakermat van onze beschaving, en er zijn te veel overblijfselen uit de klassieke oudheid om allemaal in één citytrip te bewonderen. De Romeinen zeggen niet voor niets: "Roma, non basta una vita!" Rome biedt met haar klassieke bouwwerken, schitterende straatjes en gezellige restaurantjes alles wat u tijdens een culturele vakantie zoekt. Waan u terug in oude tijden in het prachtige historische centrum van La Bella Roma!

Eten en drinken in Rome

Italië, pizza. Woorden die ogenschijnlijk niet zonder elkaar kunnen, maar Italië heeft veel meer te bieden dan enkel pizza en pasta! Een Engels zegswijze luidt: When in Rome, do as the Romans do, en dat moet je ook zeker doen. Dankzij de vele verschillende sociale, culturele en politieke invloeden is de Romeinse gastronomie sterk geëvolueerd, en dan met name door de oude Griekse cultuur en de enorme expansie van het Romeinse Rijk, waarbij er talloze nieuwe gerechten en bereidingswijzen bekend werden.

Tijdens de Renaissance werd Rome bekend als het centrum van de haute cuisine, wat vooral te danken was aan het feit dat veel goede chef-koks in dienst van de Paus waren, die voorheen in Rome zetelde (toen Vaticaanstad die naam nog niet had). Een van deze chefs schreef zo'n 450 jaar geleden een kookboek met 1000 recepten uit de keuken van die tijd, en beschrijft veel kooktechnieken en hulpmiddelen, waaronder als eerste de beschrijving van de hedendaagse vork!


De Romeinse Keuken

De Romeinse keuken bestaat vooral uit eenvoudig bereide seizoensproducten uit de streek rond de hoofdstad: de streek Campagna. De belangrijkste ingrediënten zijn groentes (vooral doperwten, artisjokken (een soort distel) en tuinbonen), vlees (lam en geit), en natuurlijk kaas (Pecorino Romano (een harde, zoute kaas van schapenmelk) en Ricotta, wat eigenlijk meer wei dan kaas is). Een typisch bijgerecht is strutto, wat ingeblikt varkensvet is.

Gerechten horen vaak bij een bepaalde dag in de week, zoals gnocchi (een soort ovale pasta) vaak op donderdag wordt gegeten, baccalà (gedroogde en gezouten kabeljauw) op vrijdag, en trippa (deel van de maag) op zaterdagen. Maar hoe cliché het misschien ook mag klinken: uiteraard kun je zeker nog genieten van de pizza en pasta. Als je een goed restaurant kunt vinden, en met onze hulp lukt dat zeker, kan ook dat verrukkelijk zijn, en maakt dat je trip naar de wereldstad net dat beetje extra geven!

Qua drinken zul je aan de koffie moeten; de belangrijkste drank in Rome. Er wordt vooral sterke zwarte koffie gedronken (espresso), cappuccino, of de sterke variant met melk: cafè latte. Mocht je echt geen trek in koffie hebben, dan kun je jezelf altijd nog tegoed doen aan wijn, en dan met name witte wijn.

Rome
Reis & Hotel

expediaVoordelige pakketreizen Rome via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
dejongintra.gifVliegticket en hotel Rome in keer geregeld met De Jong Intra. Klik hier ...TUI logo.pngLekker goedkoop vliegen + hotel in Rome via Tix.nl. Klik hier ...

Rome
Vliegtickets

vliegticketsGoedkoopste vliegtickets naar Rome zoeken via Vliegtickets.nl Klik hier ...
expediaExpedia.nl biedt o.a. vliegtickets naar Rome aan. Klik hier ...
vliegwinkel.nlVan Schiphol naar Rome. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

Rome
Hotels

bookingDe leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Rome Klik hier ...
hotels.gifVergelijk alle soorten hotel in Rome; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expediaStedentrip Rome hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...