32154

Rome: "één leven is niet genoeg"

Een heerlijke vakantie naar Rome! De Stad van de Zeven Heuvelen is de bakermat van onze beschaving, en er zijn te veel overblijfselen uit de klassieke oudheid om allemaal in één citytrip te bewonderen. De Romeinen zeggen niet voor niets: "Roma, non basta una vita!" Rome biedt met haar klassieke bouwwerken, schitterende straatjes en gezellige restaurantjes alles wat u tijdens een culturele vakantie zoekt. Waan u terug in oude tijden in het prachtige historische centrum van La Bella Roma!

Feiten en cijfers over Rome


De geschiedenis van Rome gaat terug tot 753 voor Christus. In de stad zijn allerlei gebouwen te vinden die duizenden jaren oud zijn. Iedereen kent het bekende Colosseum, een gebouw van zo’n 2.000 jaar oud. Het is de meest toeristische trekpleister van de stad. Rome is de hoofdstad van Italië en kent moment zo’n 2,6 miljoen inwoners. In de gehele metropoolregio wonen zelfs meer dan 3,7 miljoen mensen.
Klimaat in Rome


Er is in Rome sprake van een mediterraan klimaat. Warme zomers en milder winters maken de stad tot perfecte vakantiebestemming. In de winter komt het weleens voor dat de temperatuur onder 0 duikt, maar sneeuw in Rome is heel zeldzaam.


Bezienswaardigheden in Rome


In Rome raakt u niet snel uitgekeken. Er zijn tal van bezienswaardigheden die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezichtigen. Van de Sint-Pietersbasiliek tot het Forum Romanum en van het Pantheon tot het Colosseum, u vindt ze allemaal in Rome. Daarnaast kunt in de stad meer dan 15 verschillende musea vinden, waaronder Centrale Montemartini, Galleria nazionale d'arte moderna e contemporanea en Mercati di Traiano-Museo dei Fori Imperiali.


Evenementen in Rome


Het hele jaar door kunt u deelnemen aan verschillende evenementen. Zo is de marathon van Rome een jaarlijks terugkerend evenement. Tienduizenden hardlopers doen een poging om de iets meer dan 42 kilometer in een snelle tijd af te leggen. Als u van films houdt is het internationaal filmfestival van Rome misschien iets voor u. Ook dit evenement keert jaarlijks terug, het wordt altijd gehouden in oktober. Verder zijn het Cornetto Free Music Festival, Gilda on the Beach en de koopjesmarkt La Soffitta Sotto i Portici ook aanraders!


Winkelen in Rome


Als u van winkelen houdt kunt u in Rome uw hart ophalen. Er zijn tal van winkelstraten waar u honderden verschillende winkels kunt aandoen. De bekendste winkelstraten zijn de Via Borgognona, Via Cola di Rienzo en Via Condotti. Naast de winkelstraten zijn de markten in Rome ook interessant. De bekendste zijn de Mercato Generale, Ponte Milvio en de Campo de 'Fiori.

Rome
Reis & Hotel

expediaVoordelige pakketreizen Rome via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
dejongintra.gifVliegticket en hotel Rome in keer geregeld met De Jong Intra. Klik hier ...TUI logo.pngLekker goedkoop vliegen + hotel in Rome via Tix.nl. Klik hier ...

Rome
Vliegtickets

vliegticketsGoedkoopste vliegtickets naar Rome zoeken via Vliegtickets.nl Klik hier ...
expediaExpedia.nl biedt o.a. vliegtickets naar Rome aan. Klik hier ...
vliegwinkel.nlVan Schiphol naar Rome. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

Rome
Hotels

bookingDe leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Rome Klik hier ...
hotels.gifVergelijk alle soorten hotel in Rome; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expediaStedentrip Rome hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...