32154

Rome: "één leven is niet genoeg"

Een heerlijke vakantie naar Rome! De Stad van de Zeven Heuvelen is de bakermat van onze beschaving, en er zijn te veel overblijfselen uit de klassieke oudheid om allemaal in één citytrip te bewonderen. De Romeinen zeggen niet voor niets: "Roma, non basta una vita!" Rome biedt met haar klassieke bouwwerken, schitterende straatjes en gezellige restaurantjes alles wat u tijdens een culturele vakantie zoekt. Waan u terug in oude tijden in het prachtige historische centrum van La Bella Roma!

Het weer, klimaat en temperatuur in Rome


Als u op vakantie gaat naar Rome wilt u natuurlijk wel van mooi weer kunnen profiteren. Gelukkig is dat geen probleem. Rome kent een warm zeeklimaat. Dit klimaat zorgt voor milde winters en warme zomers. De beste maanden om Rome te bezoeken zijn mei, juni, juli en augustus. In deze maanden valt gemiddeld de minste regen namelijk. Daarnaast ligt de temperatuur in mei op gemiddeld 23 graden. In juni loopt dit verder op naar 27 graden. De warmste maanden zijn juli en augustus, met gemiddeld 30 graden overdag. De minste neerslag valt eveneens in de maanden juli en augustus, er zijn gemiddeld slechts 6 neerslagdagen per maand.


Bescherming tegen de zon


Als u in het hoogseizoen naar Rome afreist is het belangrijk om uzelf en uw eventuele kinderen goed te beschermen tegen de zon. De zon is het felst in de maand juli, met een UV-waarde van 8 tot 10. Zorg ervoor dat u op warme dagen goed voorbereid op weg gaat. Zorg voor een goede zonnebrandcrème, eventueel een pet en voldoende water. Zo kunt u lekker op pad en kunt u kennismaken met de mooie bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.


Rome bezoeken in de winter


Ook in de winter kunt u Rome bezoeken. Er is namelijk sprake van milde winters, een bezoek aan de stad is dan ook geen probleem. De koudste wintermaand is januari, het is dan gemiddeld 12 graden in Rome. In februari ligt de temperatuur alweer wat hoger, het is dan gemiddeld 15 graden. Houd er wel rekening mee dat er in de winter meer neerslagdagen zijn. In januari zijn dit er 14, in februari 13. Een paraplu is in deze maanden dan ook geen overbodige luxe!

Rome
Reis & Hotel

expediaVoordelige pakketreizen Rome via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
dejongintra.gifVliegticket en hotel Rome in keer geregeld met De Jong Intra. Klik hier ...TUI logo.pngLekker goedkoop vliegen + hotel in Rome via Tix.nl. Klik hier ...

Rome
Vliegtickets

vliegticketsGoedkoopste vliegtickets naar Rome zoeken via Vliegtickets.nl Klik hier ...
expediaExpedia.nl biedt o.a. vliegtickets naar Rome aan. Klik hier ...
vliegwinkel.nlVan Schiphol naar Rome. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

Rome
Hotels

bookingDe leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Rome Klik hier ...
hotels.gifVergelijk alle soorten hotel in Rome; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expediaStedentrip Rome hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...