32154

Rome: "één leven is niet genoeg"

Een heerlijke vakantie naar Rome! De Stad van de Zeven Heuvelen is de bakermat van onze beschaving, en er zijn te veel overblijfselen uit de klassieke oudheid om allemaal in één citytrip te bewonderen. De Romeinen zeggen niet voor niets: "Roma, non basta una vita!" Rome biedt met haar klassieke bouwwerken, schitterende straatjes en gezellige restaurantjes alles wat u tijdens een culturele vakantie zoekt. Waan u terug in oude tijden in het prachtige historische centrum van La Bella Roma!

Het openbaar vervoer en transport in Rome


In de stad Rome wonen zo’n 2,8 miljoen mensen. In de metropool Rome zelfs 3,7 miljoen. Het zal u dan ook niet verbazen dat het al snel druk kan zijn. Gelukkig beschikt Rome over een uitgebreid transportnetwerk waarbij metro’s, trams en bussen u naar de plek van bestemming brengen. Uiteraard kunt u voor elke rit een los kaartje kopen, maar als u meerdere dagen in Rome gaat verblijven is een meerdaagse pas voordeliger.


Kaartsoorten en tarieven


Er zijn verschillende kaartsoorten waar u uit kunt kiezen. Welke kaartsoort het beste bij u past hangt af van het doel van uw reis. Daarnaast speelt ook de duur van de reis mee. Als u slechts één dag in Rome bent heeft u natuurlijk niets aan een kaart die 7 dagen geldig is.

BIT


De goedkoopste kaart is de BIT, deze is 100 minuten geldig na het afstempelen. De kaart is geldig in zowel trams, metro’s, bussen en regionale treinen in de stad Rome. De prijs van één kaartje ligt momenteel op € 1,50. U kunt met deze kaart niet onbeperkt reizen, er is slechts 1 rit toegestaan.

BIG


Wilt u een ticket die langer geldig is, dan past BIG wellicht beter bij u. Deze kaart is 24 uur geldig na het afstempelen. Ook met deze kaart kunt u onbeperkt gebruik maken van trams, metro's, bussen en regionale treinen. Een BIG ticket kost € 6,-. Let op, dit ticket is niet geldig als u naar de luchthaven Fiumicino of Termini wilt reizen.

BTI


Als u meerdere dagen in Rome verblijft en u bent van plan om verschillende attracties te bekijken, dan kunt u kiezen voor een BTI ticket. Deze is 3 volledige dagen geldig en kost u € 16,50. Let op, ook dit ticket is niet geldig als u naar de luchthaven Fiumicino of Termini wilt reizen. Op de rest van de lijnen kunt u onbeperkt reizen.

CIS


Dan is er ook nog de CIS kaart. Deze is 7 volledige dagen geldig en ideaal voor vakantiegangers die langer dan 3 dagen in Rome verblijven en veel willen gaan reizen. Dit ticket kost € 24,- per persoon. Ook met deze kaart kunt u niet naar de luchthavens reizen die net zijn genoemd. Daarvoor heeft u een apart ticket nodig.


Roma Pass


Als u van plan bent om veel verschillende bezienswaardigheden te bekijken dan kan de Roma Pass interessant voor u zijn. Deze pas kost u € 35,- maar daar krijgt u aardig wat voor terug. U kunt 3 dagen lang onbeperkt gebruik maken van al het openbaar vervoer in de stad. Daarnaast krijgt u gratis toegang tot een aantal musea en archeologische plekken. Op andere bezienswaardigheden krijgt u korting.


Met de auto door Rome


Als u met de auto naar Rome gaat kunt u in het centrum op verschillende plekken parkeergarages vinden. Houd er wel rekening mee dat het vrij druk kan zijn in het centrum. Parkeergarages zullen op sommige momenten vol zitten. U doet er dan ook verstandiger aan om gebruik te maken van een zogenaamde P + R parkeerplaats. U kunt daar zorgeloos parkeren waarna u de reis vervolgt met het openbaar vervoer. Zo heeft u geen last van files en vertragingen!

Rome
Reis & Hotel

expediaVoordelige pakketreizen Rome via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
dejongintra.gifVliegticket en hotel Rome in keer geregeld met De Jong Intra. Klik hier ...TUI logo.pngLekker goedkoop vliegen + hotel in Rome via Tix.nl. Klik hier ...

Rome
Vliegtickets

vliegticketsGoedkoopste vliegtickets naar Rome zoeken via Vliegtickets.nl Klik hier ...
expediaExpedia.nl biedt o.a. vliegtickets naar Rome aan. Klik hier ...
vliegwinkel.nlVan Schiphol naar Rome. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

Rome
Hotels

bookingDe leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Rome Klik hier ...
hotels.gifVergelijk alle soorten hotel in Rome; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expediaStedentrip Rome hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...