32154

Rome: "één leven is niet genoeg"

Een heerlijke vakantie naar Rome! De Stad van de Zeven Heuvelen is de bakermat van onze beschaving, en er zijn te veel overblijfselen uit de klassieke oudheid om allemaal in één citytrip te bewonderen. De Romeinen zeggen niet voor niets: "Roma, non basta una vita!" Rome biedt met haar klassieke bouwwerken, schitterende straatjes en gezellige restaurantjes alles wat u tijdens een culturele vakantie zoekt. Waan u terug in oude tijden in het prachtige historische centrum van La Bella Roma!

Activiteiten in Rome

Wat kunt u allemaal doen en zien in Rome? Of u nu van cultuur, wandelen, winkelen of uitgaan houdt; Rome heeft voor elk wat wils. Rome is dan ook een erg veelzijdige stedentrip bestemming en is niet voor niets één van de populairste stedentrip bestemmingen.

In de stedentrip Top 10 staat de Italiaanse hoofdstad zeker in de top 3 als het om populariteit gaat. Qua klassieke bezienswaardigheden is er geen stad waar u meer kunt gaan bekijken dan deze.

U kunt in het menu aan de linkerkant klikken als u meer uitgebreide informatie over de verschillende activiteiten en bezienswaardigheden wilt lezen. Als u met (kleine) kinderen naar Rome gaat vindt u hier ook leuke activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden.


BEZIENSWAARDIGHEDEN Rome

Rome is de bakermat van onze Europese beschaving en telt te veel interessante gebouwen, pleinen en opgravingen om tijdens één vakantie te bezichtigen. Alleen al in de Vaticaanse Musea kunt u als u kunstliefhebber bent gemakkelijk 2 dagen voor uittrekken. Als u nog nooit in Rome bent geweest is het het leukst om de bekende bezienswaardigheden uit de Romeinse oudheid te gaan bekijken.

Voor reizigers die graag van moderne bouwwerken en recente architectuur houden is er in Rome weinig te beleven. Het moderne gedeelte van Rome is op last van de bewoners zovele mogelijk naar de rand van de stad verwezen; hier kunt u nog wel enkele moderne gebouwen aantreffen die de moeite van het bekijken waard zijn.

De belangrijkste Romeinse bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon en vele andere bespreken we hier


MUSEA IN Rome

Als u de warmte en drukte van de binnenstad even wilt verlaten is een bezoek aan een museum een goede optie. Rome heeft een aantal interessante musea. Lees meer over de verschillende musea op deze pagina.

Winkelstraat RomePlein Rome

LEUKE dingen voor kinderen

Kinderen lopen niet altijd warm voor musea en Romeinse historische gebouwen. Gelukkig heeft Rome ook voor de kleine  reiziger leuke dingen in petto. Lees meer over leuke activiteiten voor kinderen.


PARKEN IN Rome

Rome heeft prachtige stadsparken waar u rustig kunt wandelen. Het Forum Romanum is soms heerlijk rustig, maar echt tot rust komt u bij de Thermen van Caracalla, waar u kunt wandelen tussen de platanen.


Winkelen en uitgaan in ROME

Rome is natuurlijk een heerlijke stad om te shoppen. Lees meer over shoppen & uitgaan.


eten en drinken in ROME

Meer informatie over gerechten, restaurants, en cafés leest u hier.

Tip: onder aan deze pagina vindt u bekende aanbieders van vliegtickets, hotels en pakketreizen naar Rome. Zo kunt u rustig de verschillende aanbiedingen vergelijken.

Rome
Reis & Hotel

expediaVoordelige pakketreizen Rome via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
dejongintra.gifVliegticket en hotel Rome in keer geregeld met De Jong Intra. Klik hier ...TUI logo.pngLekker goedkoop vliegen + hotel in Rome via Tix.nl. Klik hier ...

Rome
Vliegtickets

vliegticketsGoedkoopste vliegtickets naar Rome zoeken via Vliegtickets.nl Klik hier ...
expediaExpedia.nl biedt o.a. vliegtickets naar Rome aan. Klik hier ...
vliegwinkel.nlVan Schiphol naar Rome. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

Rome
Hotels

bookingDe leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Rome Klik hier ...
hotels.gifVergelijk alle soorten hotel in Rome; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expediaStedentrip Rome hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...