32154

Rome: "één leven is niet genoeg"

Een heerlijke vakantie naar Rome! De Stad van de Zeven Heuvelen is de bakermat van onze beschaving, en er zijn te veel overblijfselen uit de klassieke oudheid om allemaal in één citytrip te bewonderen. De Romeinen zeggen niet voor niets: "Roma, non basta una vita!" Rome biedt met haar klassieke bouwwerken, schitterende straatjes en gezellige restaurantjes alles wat u tijdens een culturele vakantie zoekt. Waan u terug in oude tijden in het prachtige historische centrum van La Bella Roma!

Korting tijdens uw citytrip met de Roma Pass

Tijdens uw vakantie in Rome kunt u flink wat euro's besparen als u een Roma Kortingskaart aanschaft: de zogenaamde Roma Pass. U kunt hem online vast bestellen via TicketBar

De website Viator heeft nog een andere variant, de Omnia Card. Deze is wat duurder maar omvat de de Omnia Vatican Card en Roma Pass inclusief hop-on hop-off tour. Kosteloos en snelle entree tot het Colosseum, de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Basiliek van Sint-Pieter.

Zeker wanneer u veel gebruik maakt van bus, tram en metro (lijn A en B), meerdere musea wilt bezoeken én graag in restaurants uw maaltijd gebruikt kan de Roma Pass (Rome Kaart) u tientallen euro's voordeel schelen. De Roma Pass is de officiële toeristenkaart voor Rome, en is verkrijgbaar bij de toeristenbureaus (PIT) en TicketBar
 

wat kost de ROMA PASS?

De prijs van deze kortingskaart is afhankelijk van de tijdsduur: Die van 48 uur kost €28, en die van 72 uur €38,50.

We zetten de voordelen en kortingen van de Roma Pass voor u op een rijtje.


voordelen van de Roma pass

  • U maakt gratis gebruik van het Openbaar Vervoer in Rome: Bus, tram, metrolijnen A en B en sommige treinen binnen het stadsgebied.
  • Gratis toegang tot 2 musea of archeologische hotspots naar keuze. Let op: niet alle musea doen mee, de Vaticaanse Musea kunt u bijvoorbeeld niet gratis binnen met deze kaart.
  • Na het bezoek van 2 musea krijgt u een flinke korting op elk ander museum dat u bezoekt. Hiervoor geldt geen limiet.
  • Indien u het Colosseum wenst te bezoeken hoeft u niet in de (vaak zeer lange) rij te staan; u mag gelijk naar binnen.
  • Korting op medische service, mocht u deze onverhoopt nodig hebben.
  • Korting op tours, evenementen en andere activiteiten bij aangesloten toeristische bedrijven.
Ook krijgt u bij aanschaf van de kaart een plattegrond van Rome en een boekje met alle deelnemende musea en attracties. Verder krijgt u een overzicht van de evenementen, zoals theatershows en exposities in Rome gedurende uw stedentrip. Let goed op dat u uw naam en gegevens invult; de kaart is namelijk persoonsgebonden. De kaart is dus 2 of 3 dagen geldig en wordt geactiveerd op het moment dat u het eerste museum naar keuze bezoekt. Lees meer over deze kortingskaart.

Het meest actuele aanbod van voordelen vindt u op de officiele website RomaPass.it(Engelstalig)

Zoekt u meer voordeel en stedentrip aanbiedingen naar Rome? onder aan deze pagina vindt u de bekende aanbieders van vliegtickets, hotels en pakketreizen naar Rome. Zo kunt u rustig de verschillende citytrip aanbiedingen vergelijken en eenvoudig online boeken.

Rome
Reis & Hotel

expediaVoordelige pakketreizen Rome via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
dejongintra.gifVliegticket en hotel Rome in keer geregeld met De Jong Intra. Klik hier ...TUI logo.pngLekker goedkoop vliegen + hotel in Rome via Tix.nl. Klik hier ...

Rome
Vliegtickets

vliegticketsGoedkoopste vliegtickets naar Rome zoeken via Vliegtickets.nl Klik hier ...
expediaExpedia.nl biedt o.a. vliegtickets naar Rome aan. Klik hier ...
vliegwinkel.nlVan Schiphol naar Rome. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

Rome
Hotels

bookingDe leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Rome Klik hier ...
hotels.gifVergelijk alle soorten hotel in Rome; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expediaStedentrip Rome hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...