32154

Rome: "één leven is niet genoeg"

Een heerlijke vakantie naar Rome! De Stad van de Zeven Heuvelen is de bakermat van onze beschaving, en er zijn te veel overblijfselen uit de klassieke oudheid om allemaal in één citytrip te bewonderen. De Romeinen zeggen niet voor niets: "Roma, non basta una vita!" Rome biedt met haar klassieke bouwwerken, schitterende straatjes en gezellige restaurantjes alles wat u tijdens een culturele vakantie zoekt. Waan u terug in oude tijden in het prachtige historische centrum van La Bella Roma!

PRAKTISCHE INFORMATIE Rome

Voordat u naar Rome vertrekt is het prettig alvast op de hoogte te zijn van enkele praktische zaken, zodat u in Italië niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het leuk om het één en ander van Rome te weten voordat u op citytrip gaat. Zoek in elk geval op de plattegrond op waar in Rome uw hotel zich bevindt, zodat u zich makkelijk kunt oriënteren.Valencia is nog geen enorme toeristen-trekpleister en daarom zijn er ook weinig typische "tourist traps" bekend. Eén tip: koop uw kaartjes voor La Ciudad de las Artes y las Ciencias alleen bij de officiele kassa.
Verder is het prijsniveau er gunstig; beter dan de andere grote Spaanse stedentrip bestemmingen Barcelona en Madrid.


GESCHIEDENIS VAN Rome

Valencia werd al in 138 voor Christus gesticht door de Romeinen, die de plek rond de rivier Turia wel een geschikte locatie voor een nieuwe stad vonden. Sindsdien is Valencia een belangrijke handelsstad voor de regio geweest, en bezet en verlaten door verschillende volken. Lees op deze pagina meer over de geschiedenis van Valencia.

Brug Engelenburcht RomeForum Romanum
PLATTEGROND VAN Rome

De kaart van Rome geeft u alvast een indruk van hoe de stad opgebouwd is en waar u moet zijn voor de verschillende bekende bezienswaardigheden. Ook de Romeinse metro-stations zijn op de plattegrond aangegeven. De volledige plattegrond van Rome kunt u hier vinden.


HET WEER IN Rome

Het Middellandse Zeeklimaat waar de oostkust van Spanje mee te maken heeft zorgt ook in Valencia voor lekker warme zomers en milde wintermaanden. Aan het strand van Valencia kunt u tijdens de lente- en zomermaanden dan ook heerlijk zonnen. Meer over het weer en klimaat van Valencia leest u op de weerpagina


OPENBAAR VERVOER & TRANSPORT Rome

Hoewel het oude centrum van Rome primaa te voet te verkennen is zijn er ook genoeg interessante plekjes waar u beter met de metro of ander openbaar vervoer heen kunt reizen. Denk aan het strand of de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Lees meer over transport & openbaar vervoer en hoe u het voordeligst kunt reizen.

Tip: onder aan deze pagina vindt u bekende aanbieders van vliegtickets, hotels en pakketreizen naar Rome. Zo kunt u rustig de verschillende aanbiedingen vergelijken.

Rome
Reis & Hotel

expediaVoordelige pakketreizen Rome via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
dejongintra.gifVliegticket en hotel Rome in keer geregeld met De Jong Intra. Klik hier ...TUI logo.pngLekker goedkoop vliegen + hotel in Rome via Tix.nl. Klik hier ...

Rome
Vliegtickets

vliegticketsGoedkoopste vliegtickets naar Rome zoeken via Vliegtickets.nl Klik hier ...
expediaExpedia.nl biedt o.a. vliegtickets naar Rome aan. Klik hier ...
vliegwinkel.nlVan Schiphol naar Rome. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

Rome
Hotels

bookingDe leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Rome Klik hier ...
hotels.gifVergelijk alle soorten hotel in Rome; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expediaStedentrip Rome hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...