32154

Rome: "één leven is niet genoeg"

Een heerlijke vakantie naar Rome! De Stad van de Zeven Heuvelen is de bakermat van onze beschaving, en er zijn te veel overblijfselen uit de klassieke oudheid om allemaal in één citytrip te bewonderen. De Romeinen zeggen niet voor niets: "Roma, non basta una vita!" Rome biedt met haar klassieke bouwwerken, schitterende straatjes en gezellige restaurantjes alles wat u tijdens een culturele vakantie zoekt. Waan u terug in oude tijden in het prachtige historische centrum van La Bella Roma!

Bezienswaardigheden in Rome


De geschiedenis van Rome gaat terug tot honderden jaren voor Christus. Het is dan ook een stad met een rijke historie. Er zijn tal van interessante bezienswaardigheden in de stad te vinden.

Als u voor korte tijd in Rome bent kunt u natuurlijk niet alles bezichtigen. Het is dan verstandig om vooraf een keuze te maken uit de bezienswaardigheden. Als u met kinderen reist bezoekt u vanzelfsprekend andere bezienswaardigheden dan tijdens een single reis bijvoorbeeld. De belangrijkste en meest interessante bezienswaardigheden van Rome nemen wij graag met u door.
Colosseum


Het Colosseum, wie kent het meesterlijke bouwwerk niet? Het wordt ook wel het Flavisch Amfitheater genoemd. Het bouwwerk verrees zo’n 70 jaar na Christus en is tegenwoordig nog steeds te bezichtigen. Vroeger was dit het grootste amfitheater van het gehele Romeinse Rijk. Met een omtrek van 527 meter en een hoogte van bijna 50 meter is de grootte van dit gebouw bijzonder te noemen. Het Colosseum is dagelijks geopend van 08:30–15:30 uur. U kunt het gebouw vinden aan de Piazza del Colosseo 1 in Rome.


Pantheon


De stad Rome staat vol met gebouwen die duizenden jaren geleden zijn gebouwd. Ook het Pantheon is zo’n bouwwerk. Het verrees in zijn huidige vorm zo’n 125 jaar na Christus. Het oorspronkelijke bouwwerk stamt uit 27 voor Christus. In eerste instantie werd het Pantheon in gebruik genomen als tempel. Tegenwoordig doet het dienst als rooms-katholieke basiliek. Als toerist kunt u het Pantheon ook bezoeken, het is dagelijks geopend van 09.00-19.30 uur. U vindt het gebouw aan de Piazza della Rotonda.


Sint-Pietersbasiliek


De Sint-Pietersbasiliek is volgens velen de mooiste kathedraal ter wereld. Op eerste paasdag verschijnt de paus op het balkon om een toespraak te houden en iedereen te zegenen. Het plein voor de Sint-Pietersbasiliek stroomt dan vol met tienduizenden mensen.

De bouw van de kerk begon in 1506 en werd voltooid in 1626. Lange tijd was de basiliek de grootste ter wereld. Tot het jaar 1989, toen werd de bouw van de Basilique Notre-Dame de la Paix voltooid. Deze kerk is een kopie van de Sint-Pieter, alleen dan nog een stukje groter. Als u in Rome bent is het zeker de moeite waard om zowel het plein als de basiliek te bezichtigen. U kunt hiervoor afreizen naar de Piazza San Pietro.


Trevifontein


Als u een Rome bent moet u zeker een bezoek brengen aan de Trevifontein. Het is de bekendste en grootste fontein van de stad. De fontein is zo'n 22 meter breed en 26 meter hoog. Zoals met veel bezienswaardigheden in Rome vindt u deze fontein aan een plein, genaamd Piazza di Trevi. De Trevifontein werd geopend in 1762 en is dan ook ruim 250 jaar oud. Paus Clemens XII gaf opdracht voor de bouw van de fontein.


Forum Romanum


Het Forum Romanum was vroeger de belangrijkste plek in de stad Rome. In dit gebied vonden alle religieuze, politieke, commerciële en juridische activiteiten plaatst. De laatste decennia zijn er veel opgravingen gedaan in dit gebied. Hieruit is gebleken dat de geschiedenis van Forum Romanum teruggaat tot de 10e eeuw voor Christus.

De restanten die zijn opgegraven zijn tegenwoordig te bekijken. Het is een heus archeologisch park welke tegen betaling te bezichtigen is. U vindt deze bezienswaardigheid aan de Via della Salara Vecchia. Er zijn maar weinig toeristen die een bezoek aan het Forum Romanum overslaan, deze attractie is dan ook een echte aanrader!

Tip: aan het eind van deze pagina vindt u betrouwbare websites voor vliegtickets, hotels en pakketreizen naar Rome. Zo kunt u rustig de verschillende aanbiedingen vergelijken.

Rome
Reis & Hotel

expediaVoordelige pakketreizen Rome via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
dejongintra.gifVliegticket en hotel Rome in keer geregeld met De Jong Intra. Klik hier ...TUI logo.pngLekker goedkoop vliegen + hotel in Rome via Tix.nl. Klik hier ...

Rome
Vliegtickets

vliegticketsGoedkoopste vliegtickets naar Rome zoeken via Vliegtickets.nl Klik hier ...
expediaExpedia.nl biedt o.a. vliegtickets naar Rome aan. Klik hier ...
vliegwinkel.nlVan Schiphol naar Rome. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

Rome
Hotels

bookingDe leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Rome Klik hier ...
hotels.gifVergelijk alle soorten hotel in Rome; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expediaStedentrip Rome hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...