32154

Rome: "één leven is niet genoeg"

Een heerlijke vakantie naar Rome! De Stad van de Zeven Heuvelen is de bakermat van onze beschaving, en er zijn te veel overblijfselen uit de klassieke oudheid om allemaal in één citytrip te bewonderen. De Romeinen zeggen niet voor niets: "Roma, non basta una vita!" Rome biedt met haar klassieke bouwwerken, schitterende straatjes en gezellige restaurantjes alles wat u tijdens een culturele vakantie zoekt. Waan u terug in oude tijden in het prachtige historische centrum van La Bella Roma!

Musea en Kerken

Rome, de stad van de geschiedenis, en daarom vooral in trek bij de meer culturele reizigers. Je kunt er dagen, misschien zelfs wel weken ronddwalen zonder alles gezien te hebben, en daarmee is Rome op zichzelf al een groot openluchtmuseum, maar wat zijn nu de musea en kerken die je er echt gezien moet hebben?

Allereerst natuurlijk Vaticaanstad, de hoofdstad van het rooms-katholieke geloof. Het is dan officieel geen Rome, maar ligt als enclave wel in Rome. Deze kleinste onafhankelijke staat ter wereld verdient zeker een bezoekje. Bekende bezienswaardigheden zijn er de Sint-Pietersbasiliek en het bijbehorende Sint-Pietersplein, de zeer indrukwekkende door Michelangelo geschilderde Sixtijnse Kapel en uiteraard de Vaticaanse tuinen. Zorg wel dat je er op tijd bent om zo de drukte nog enigszins voor te zijn.

Een andere prachtige kerk is de Sant'Andrea al Quirinale. De kerk is enkele honderden jaren oud, en wordt gezien als een van de beste voorbeelden van Romeinse barok. Bijzonder is ook de ronde opening in het dak, waardoor in de kerk op zonnige dagen van binnen prachtig goudkleurig verlicht is.

Qua musea moet je ook vooral in Vaticaanstad zijn. Met bijna 1500 zalen vormen de musea er de grootste kunstverzameling ter wereld. Alles wat de pausen de afgelopen eeuwen hebben verzameld, valt hier terug te vinden.

Capitolijnse Musea

Nog een aanrader zijn de Capitolijnse musea. Je vindt er allerlei archeologische vondsten uit de oudheid en daarna. De collectie is verspreid over drie gebouwen, waarbij elk gebouw een eigen genre aanbiedt. De must-see uit deze musea is het beeld van de wolvin die de tweeling Romulus en Remus opvoedde nadat ze ten vondeling waren gelegd. Deze tweelingbroers zouden later gezien worden als oprichters van de stad Rome.

Het kleinste museum uit het rijtje: Palazzo Altemps. Je vindt hier allerlei oude Griekse en Romeinse sculpturen, die ooit toebehoorden aan de rijke middeleeuwse families in Rome. De beelden zijn opgesteld rond een oude binnenplaats, die zelf ook mooi versierd is.
Nog een qua omvang kleine aanrader vind je pal onder het Palazzo Valentini, midden in het centrum van Rome. Jaren terug zijn daar resten van badhuizen teruggevonden, die nadien zijn blootgesteld en worden tentoongesteld. Je bevindt je letterlijk onder de grond, en waant je er even in het oude Rome.

Volgens mythes is de stad bijna 3000 jaar oud, en het heeft als toneel gediend voor vele belangrijke ontwikkelingen in de geschiedenis. Het staat bomvol met oude en minder oude verbazingwekkend mooie gebouwen, dus geniet vooral van de schoonheid die de ietwat chaotische stad je te bieden heeft. Sta je dus vooral niet blind op het bezoeken van musea.

Rome
Reis & Hotel

expediaVoordelige pakketreizen Rome via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
dejongintra.gifVliegticket en hotel Rome in keer geregeld met De Jong Intra. Klik hier ...TUI logo.pngLekker goedkoop vliegen + hotel in Rome via Tix.nl. Klik hier ...

Rome
Vliegtickets

vliegticketsGoedkoopste vliegtickets naar Rome zoeken via Vliegtickets.nl Klik hier ...
expediaExpedia.nl biedt o.a. vliegtickets naar Rome aan. Klik hier ...
vliegwinkel.nlVan Schiphol naar Rome. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

Rome
Hotels

bookingDe leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Rome Klik hier ...
hotels.gifVergelijk alle soorten hotel in Rome; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expediaStedentrip Rome hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...