32154

Rome: "één leven is niet genoeg"

Een heerlijke vakantie naar Rome! De Stad van de Zeven Heuvelen is de bakermat van onze beschaving, en er zijn te veel overblijfselen uit de klassieke oudheid om allemaal in één citytrip te bewonderen. De Romeinen zeggen niet voor niets: "Roma, non basta una vita!" Rome biedt met haar klassieke bouwwerken, schitterende straatjes en gezellige restaurantjes alles wat u tijdens een culturele vakantie zoekt. Waan u terug in oude tijden in het prachtige historische centrum van La Bella Roma!

Omgeving van Rome


Het drukke centrum van Rome kan op een gegeven moment even teveel worden. Gelukkig zijn er verschillende plekken om even tot rust te komen. Even weg uit het verkeer, de vele toeristen en bekende bezienswaardigheden. U hoeft hiervoor niet ver te reizen, want vlakbij het centrum zijn diverse parken te vinden waar u tot rust kunt komen. 
Villa Borghese


Als u niet te ver wilt reizen kunt u de Villa Borghese bezoeken. Dit park wordt ook wel het “groene hart van Rome” genoemd. In Villa Borghese zijn voornamelijk veel grasvelden te vinden. Deze lenen zich uitstekend voor een picknick. Daarnaast is het ook mogelijk om er te wandelen of te fietsen. Zelfs het huren van een klein bootje behoort tot de mogelijkheden.


Parco Savello


Een ander park is het Parco Savello. Dit park wordt ook wel de “sinaasappeltuin” genoemd. De reden hiervoor is dat er enorm veel sinaasappelbomen in het park te vinden zijn. Veel toeristen brengen een bezoek aan Parco Savello, vanuit het park krijgt u namelijk een prachtig uitzicht over de stad Rome. U ziet niet alleen de stad zelf, ook de beroemde Sint-Pieter komt in beeld. Vergeet dan ook vooral niet uw camera mee te nemen als u dit park bezoekt!


Aquafelix


Op een uurtje rijden van Rome vindt u het waterpark Aquafelix. In dit waterpark vindt u verschillende zwembaden en glijbanen. Ook als u met kinderen reist is dit de ideale plek om te genieten van het mooie weer en de drukke stad te ontvluchten. Het park is gebouwd op meer dan 80.000 vierkante meter aan oppervlakte. Naast de verschillende zwembaden kunt u er ook restaurants, bars en snackpunten vinden. U hoeft zich dan ook niet snel te vervelen tijdens uw bezoek aan Aquafelix.


Steden in de buurt


Verder kunt u er ook nog voor kiezen om één of meerdere steden die in de buurt liggen te bezoeken. Tivoli is zo’n stad, het ligt op een half uur rijden van Rome. U vindt er verschillende interessante bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Andere interessante steden die dicht bij Rome liggen zijn Napels, Florence en Ostia Antica.

Rome
Reis & Hotel

expediaVoordelige pakketreizen Rome via reisorganisatie Expedia Klik hier ...
dejongintra.gifVliegticket en hotel Rome in keer geregeld met De Jong Intra. Klik hier ...TUI logo.pngLekker goedkoop vliegen + hotel in Rome via Tix.nl. Klik hier ...

Rome
Vliegtickets

vliegticketsGoedkoopste vliegtickets naar Rome zoeken via Vliegtickets.nl Klik hier ...
expediaExpedia.nl biedt o.a. vliegtickets naar Rome aan. Klik hier ...
vliegwinkel.nlVan Schiphol naar Rome. Zoek goedkope vliegtickets. Klik hier ...

Rome
Hotels

bookingDe leukste en goedkoopste hotels voor een citytrip naar Rome Klik hier ...
hotels.gifVergelijk alle soorten hotel in Rome; Budget tot Luxe hotelkamers. Klik hier ...
expediaStedentrip Rome hotels zoeken en boeken met reisbureau Expedia. Klik hier ...