Italië, pizza. Woorden die ogenschijnlijk niet zonder elkaar kunnen, maar Italië heeft veel meer te bieden dan enkel pizza en pasta! Een Engels zegswijze luidt: When in Rome, do as the Romans do, en dat moet je ook zeker doen.
Eten & drinken in Rome is dankzij de vele verschillende sociale, culturele en politieke invloeden sterk geëvolueerd, en dan met name door de oude Griekse cultuur en de enorme expansie van het Romeinse Rijk, waarbij er talloze nieuwe gerechten en bereidingswijzen bekend werden. De Romeinse gastronomie raakte in een stroomversnelling.
Tijdens de Renaissance werd Rome bekend als het centrum van de haute cuisine, wat vooral te danken was aan het feit dat veel goede chef-koks in dienst van de Paus waren, die voorheen in Rome zetelde (toen Vaticaanstad die naam nog niet had). Een van deze chefs schreef zo’n 450 jaar geleden een kookboek met 1000 recepten uit de keuken van die tijd, en beschrijft veel kooktechnieken en hulpmiddelen, waaronder als eerste de beschrijving van de hedendaagse vork!
Lunch of Diner in combinatie met bezoek Colosseum of Forum RomanumTip: Combineer het heerlijke Italiaanse eten met bijvoorbeeld het Colosseum van Rome bezoeken.
De Romeinse Keuken
De Romeinse keuken bestaat vooral uit eenvoudig bereide seizoensproducten uit de streek rond de hoofdstad: de streek Campagna. De belangrijkste ingrediënten zijn groentes (vooral doperwten, artisjokken (een soort distel) en tuinbonen), vlees (lam en geit), en natuurlijk kaas (Pecorino Romano (een harde, zoute kaas van schapenmelk) en Ricotta, wat eigenlijk meer wei dan kaas is). Een typisch bijgerecht is strutto, wat ingeblikt varkensvet is.
Gerechten horen vaak bij een bepaalde dag in de week, zoals gnocchi (een soort ovale pasta) vaak op donderdag wordt gegeten, baccalà (gedroogde en gezouten kabeljauw) op vrijdag, en trippa (deel van de maag) op zaterdagen. Maar hoe cliché het misschien ook mag klinken: uiteraard kun je zeker nog genieten van de pizza en pasta.
Als je een goed restaurant kunt vinden, en met onze hulp lukt dat zeker, kan ook dat verrukkelijk zijn, en maakt dat je trip naar de wereldstad net dat beetje extra geven!
Qua drinken zul je aan de koffie moeten; de belangrijkste drank in Rome. Er wordt vooral sterke zwarte koffie gedronken (espresso), cappuccino, of de sterke variant met melk: cafè latte. Mocht je echt geen trek in koffie hebben, dan kun je jezelf altijd nog tegoed doen aan wijn, en dan met name witte wijn.
Sommige bezienswaardigheden zijn als Tour te boeken in combinatie met een maaltijd. Meer over Tickets & Tours leest u op deze pagina.
Tips voor Eten & Drinken in Rome
Onderstaande websites hebben nuttige informatie met betrekking tot culinair Rome.
- Aanbevolen restaurants door DolceVia.com: klik hier
- GetYourGuide heeft diverse tours inclusief eten.
- Leuke en lekkere eetadresjes in Rome zijn verzameld door Cosidetto.
Zelf een tip over waar men lekker kan eten of relaxed een drankje kan doen? U kunt uw eigen tips ook achterlaten hier onder.
Geef een antwoord